Montera tätskikt för våtrum

När du ska installera ett tätskikt i ditt våtrum är det av yttersta vikt att följa rätt procedurer för att garantera att rummet blir vattentätt och varaktigt över tid. LIP-tätskiktssystem är ett uppskattat val på grund av dess höga effektivitet och ekonomiska fördelar. Innan du sätter igång, se till att du har alla nödvändiga verktyg och material till hands. 

Så monterar du LIP – tätskikt för våtrum​

Spellista

1 Videoklipp

Nödvändiga verktyg:​

Nödvändiga produkter kan du köpa separat i vårt sortiment av tätskiktsprodukter, eller som färdiga tätskikts- och verktygspaket anpassade till ditt behov.

Detaljerad guide för våtrum

Förberedelser

Börja med att applicera primer för att optimera vidhäftningen. Blandningsinstruktioner hittar du på dunken. Påbörja appliceringen från botten och jobba dig uppåt på väggarna för att undvika att få primer på golvet. Blanda lim och cement i en limhink i förhållandet 50-50. Omrör tills du uppnår en smidig konsistens, vilket tar cirka 2-3 minuter beroende på verktyget du använder.

Applicering av lim i hörnen och montering av ÅT-hörn

Inled monteringen av tätskiktet med hörn och väggar. Se till att limmet appliceras noggrant i hörnen med hjälp av en pensel. Fäst sedan det förberedda ÅT-hörnet i det blöta limmet och jämna ut eventuella veck, luftblåsor och ta bort överflödigt lim med foliespackel. Upprepa detta för alla inre och yttre hörn. Fortsätt med att fästa folieremsan längs väggens vinkel. Använd en spackel för att säkerställa god vidhäftning och korrekt placering. Generellt ska skarvarna överlappa med minst 50 mm.

Montering av folie på vägg

Nu kan du använda en roller för att applicera lim på väggen, eller LIP-tandspackel för att uppnå rätt limmängd. Placera folien på väggen och jämna ut eventuella luftbubblor, starta från mitten och arbeta dig utåt. Låt folien ha en utskjutande del på 10 cm mot golvet för att förhindra att den drar sig tillbaka. Om du väljer att inte ha denna utskjutande del, montera en folieremsa längs golvvinkeln. Använd markeringslinjerna för att säkerställa korrekt överlappning av nästa våd. Pensla över alla skarvar på vägg och i hörn med folielim.

Installation av brunnsmanschett

Innan du placerar folien på golvet bör du installera en brunnsmanschett:

  1. Placera skärmallen i golvbrunnen. Denna mall säkerställer att brunnsmanschetten har perfekt passform för att förhindra läckage.
  2. Centrera brunnsmanschetten över brunnen. Vik tillbaka ena halvan, avlägsna skyddspapperet och fäst den över golvbrunnen. Var försiktig när du tar bort skyddspapperet; limmet är mycket kraftigt.

Montering av folie över golvytan

Efter att brunnsmanschetten är på plats, applicera folielim på golvytan. Lägg sedan ut folien och pressa den ordentligt mot golvet. Pensla över alla skarvar i hörn och mot väggen med folielim. Skär bort överskottet runt klämringen och ta bort mallen. För bästa resultat kan du vänta med detta steg till nästa dag. Slutligen, montera klämringen och dra åt den manuellt.

Varukorg
Rulla till toppen